- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky roštěné
- 150 g Nivy
- 150 g šunky
- 500 g fazolek
- 150 g slaniny
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 75 ml vody
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme. Mírně opepříme. Na maso poklademe šunku a 1/4 Nivy. Zabalíme do závitku a sepneme, nebo svážeme.
-
Slaninu nakrájíme na kostičky.
-
Pokud máte PH ve kterém jde vařit na sporáku, tak ho vytřeme olejem a dáme slaninu. Orestujeme. Pokud PH není určen k vaření na sporáku, orestujte slaninu na pánvi a přidejte do PH.
-
Na vyškvařenou slaninu přidáme fazolky a na ně závitky. Ve vodě rozmícháme bujón a přilijeme do PH.
-
Nesolíme, Niva a bujón jsou dostatečně slané.
-
Vaříme na stupni I. asi 5-6 hodin, na stupeň II. asi 4 hodiny.
Kuchař: Dooga