Roštěná plněná Hermelínem s pikantní omáčkou

65
- reklama -

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
sůl
Vegeta speciál
15 dkg sýra Hermelín
asi 3 lžíce oleje
4 lžíce pikantního kečupu
1-2 lžíce pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, posypeme špetkou Vegety. Na polovinu roštěnky poklademe plátky Hermelínu, přehneme okraje, sklepneme nebo sepneme párátkem a na horkém oleji opečeme ze všech stran.

  2. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vložíme na vyhřátý talíř pod pokličku, do výpeku přidáme kečup, hořčici a za stálého míchání prohřejeme. Podle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru. Jako přílohu jsem zvolila rýži se zeleninovým salátem, ale hodí se i hranolky.

Poznámka od kuchařky

Okraje plátků po naplnění sklepávám k sobě místo sepnutí párátky. Mně to funguje hlavně u tužších nádivek:-) Nesmí to být ale maso, které před použitím potírám olejem a nechávám ho do druhého dne uležet. Snadněji změkne při dušení. Mastné okraje by se nespojily.