
Suroviny
- 4 plátky hovězí roštěné
- sůl
- Vegeta speciál
- 15 dkg sýra Hermelín
- asi 3 lžíce oleje
- 4 lžíce pikantního kečupu
- 1-2 lžíce pikantní hořčice
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, posypeme špetkou Vegety. Na polovinu roštěnky poklademe plátky Hermelínu, přehneme okraje, sklepneme nebo sepneme párátkem a na horkém oleji opečeme ze všech stran.
-
Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vložíme na vyhřátý talíř pod pokličku, do výpeku přidáme kečup, hořčici a za stálého míchání prohřejeme. Podle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru. Jako přílohu jsem zvolila rýži se zeleninovým salátem, ale hodí se i hranolky.
Poznámka od kuchařky
Okraje plátků po naplnění sklepávám k sobě místo sepnutí párátky. Mně to funguje hlavně u tužších nádivek:-) Nesmí to být ale maso, které před použitím potírám olejem a nechávám ho do druhého dne uležet. Snadněji změkne při dušení. Mastné okraje by se nespojily.