Suroviny
4 porce
- 800 g hovězí roštěné
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 menší salátová okurka
- tak 5 cherri rajčátek
- 1 žlutá paprika
- provensálské koření
- pepř
- 100 ml zakysané smetany
- Knorr jíška
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na užší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, pak orestujeme zprudka na oleji, pak maso vyndáme, ve výpeku osmažíme cibulku s plátky česneku téměř do hněda, zalijeme jí vodou, vrátíme orestované maso a dusíme.
-
Když začne maso měknout, přidáme provensálské koření (je v tom moc dobré) a rajčátka s paprikou, které si nejprve nakrájíme, rajčátka na 4 kousky, papriku na proužky, okurku na měsíčky a dusíme dál.
-
Ke konci dušení dáme zakysanou smetanu a to tak, že si do hrnečku dáme naběračkou trochu omáčky, v ní rozmícháme smetanu a vrátíme zpět, tak se totiž smetana nezdrcne, ale krásně se rozloží-dělám to s ní i u jiných jídel!
-
Pak už jen zajíškujeme, jak máme rádi husté omáčky a dosolíme ještě podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Do těchto horkých dnů je to lehké a osvěžující jídlo, které má šmrnc-moc jsme si včera i dneska pochutnali a na vás je, aby jste to vyzkoušeli! Dělala jsem to už i s koniny.