Roštěná pikant

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g hovězí roštěné
2 cibule
4 stroužky česneku
1 menší salátová okurka
tak 5 cherri rajčátek
1 žlutá paprika
provensálské koření
pepř
100 ml zakysané smetany
Knorr jíška
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na užší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, pak orestujeme zprudka na oleji, pak maso vyndáme, ve výpeku osmažíme cibulku s plátky česneku téměř do hněda, zalijeme jí vodou, vrátíme orestované maso a dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Když začne maso měknout, přidáme provensálské koření (je v tom moc dobré) a rajčátka s paprikou, které si nejprve nakrájíme, rajčátka na 4 kousky, papriku na proužky, okurku na měsíčky a dusíme dál.

  3. Ke konci dušení dáme zakysanou smetanu a to tak, že si do hrnečku dáme naběračkou trochu omáčky, v ní rozmícháme smetanu a vrátíme zpět, tak se totiž smetana nezdrcne, ale krásně se rozloží-dělám to s ní i u jiných jídel!

  4. Pak už jen zajíškujeme, jak máme rádi husté omáčky a dosolíme ještě podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Do těchto horkých dnů je to lehké a osvěžující jídlo, které má šmrnc-moc jsme si včera i dneska pochutnali a na vás je, aby jste to vyzkoušeli! Dělala jsem to už i s koniny.