ROŠTĚNÁ NA ŽAMPIONECH

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky hovězí roštěné
150 g žampionů
1-2 cibule (podle velikosti)
250 ml smetany
1/2 kostky hovězího bujónu
hladká mouka na obalení
sůl
pepř
sádlo na vymazání nádoby PH

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák rozehřát sádlem vymazanou nádobu PH. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso a z obou stran osmahneme.

  3. Přendáme do stojanu PH, maso zalijeme smetanou, rozmělníme bujón a přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony.

  4. Promícháme a vaříme na I. stupni asi 8 hodin, na II. stupni 4-5 hodin.

Poznámka od kuchařky

POZOR !!! Tento postup je vhodný jen pro PH ve kterém je možné připravovat pokrmy i na sporáku. Prostudujte si návod na použití.