- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky hovězí roštěné
- 150 g žampionů
- 1-2 cibule (podle velikosti)
- 250 ml smetany
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- hladká mouka na obalení
- sůl
- pepř
- sádlo na vymazání nádoby PH
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák rozehřát sádlem vymazanou nádobu PH. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso a z obou stran osmahneme.
-
Přendáme do stojanu PH, maso zalijeme smetanou, rozmělníme bujón a přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony.
-
Promícháme a vaříme na I. stupni asi 8 hodin, na II. stupni 4-5 hodin.
Poznámka od kuchařky
POZOR !!! Tento postup je vhodný jen pro PH ve kterém je možné připravovat pokrmy i na sporáku. Prostudujte si návod na použití.
Kuchař: Dooga