
- reklama -
Suroviny
- 100 g uzeného bůčku
- 100 g párků
- 350 g kysaného zelí
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 1,5 l vody
- 2 dcl zakysané smetany
- 50 g tuku
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g rajčatového protlaku
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- 2 bobkové listy
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou. Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka.
-
Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme.
-
Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší a přidáme na kolečka nakrájený párek.
Kuchařka: Jaruna18