Rošťácká polévka

59
- reklama -

Suroviny

100 g uzeného bůčku
100 g párků
350 g kysaného zelí
100 g cibule
3 stroužky česneku
1,5 l vody
2 dcl zakysané smetany
50 g tuku
2 lžíce hladké mouky
50 g rajčatového protlaku
sůl
mletý černý pepř
mletá červená paprika
2 bobkové listy
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou. Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka.

  2. Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme.

  3. Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší a přidáme na kolečka nakrájený párek.