
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kusy stehenních řízků nebo 4 kusy vykostěných horních stehen
- 1 kus Romaduru
- 1/2 plechovky mandarinek
- 50 g vlašských ořechů
- 100g anglické slaniny (nakrájené na plátky)
- 1 plátek másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Dno pekáčku poklademe plátky anglické slaniny, na to naložíme maso to přikryjeme opět anglickou slaninou.
-
Mandarinky necháme okapat a poklademe na anglickou slaninu a na slaninu dáme kousky ořechů.
-
Nakonec vše přikryjeme plátky Romaduru. Můžeme, ale nemusíme dát na celou směs plátek másla.
-
Přikryjeme druhým pekáčkem, nebo alobalem a pečeme půl hodiny na 200 stupňů.
-
Pak alobal odstraníme a pečeme ještě další půlhodinu.
-
Podáváme s bramborem, nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem získala dnes v obchodě od známé. Hned jsem si koupila suroviny a zrealizovala.:-)).. Byla jsem překvapena, jak je maso šťavnaté a šťáva neměla chybu!!
Kuchařka: JanaDorazinova