
Suroviny
- Vepřové maso
- petrželka
- hořčice
- sůl
- pepř
- koření dle chuti ( já mám medvědí gril)
- cibule
- česnek
- vývar (masox)
- smetana
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Maso si rozkrojime na plát, naklepeme
-
.Osolíme opepříme.
-
Posypeme kořením (já mám medvědí gril), potřeme hořčicí a posypeme sekanou petrželkou.
-
Zarolujeme, svážeme nebo spíchneme jehlami.Dame do pekáčku, podlijeme vývarem, posypeme hrube nakrájenou cibulí a jen rozplácnutým česnekem, posypeme znova kořením a dáme péct. V pruběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podlíváme.
-
Když je maso měkké vyndáme ho, štávu s cibulí a česnekem přelijeme do kastrůlku a pomorným mixérem rozmixujeme.
-
Přivedeme k varu a dochutime. Podle uvážení zahustíme, zjemníme smetanou a uplně nakonec přidáme kousíček másla.
-
Bramborové rolky: Klasické bramborové těsto.Rozvalíme na plát potřeme vejcem a posypeme jemně stouhanou mrkví 2. nasekanou petrželkou.
-
Zarolujeme zabalíme do alobalu potřeného olejem a vaříme cca 30 – 35 minut.