Rolovaná panenka smažená jako řízek

60
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

1 vepřová panenka
1 větší cibule
anglická slanina
kuřecí šunka
sůl
pepř
trojobal:
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku podélně opatrně rozřízneme a jemně naklepeme, vzniklý plát osolíme a opepříme a poklademe kolečky kuřecí šunky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, cibuli nakrájenou na půlměsíčky a anglickou slaninu na nakrájenou kostičky opečeme. Touto směsí poklademe masový plát a srolujeme a ještě posolíme.

  3. Vzniklou roládku krájíme asi na 1,5 cm silné plátky, které spíchneme párátky, aby se nám nerozpadly.

  4. Pak opatrně obalíme v trojobalu jako řízky, maso se nám tím zpevní a párátka vyjmeme. Smažíme pozvolna na pánvi s olejem nebo ve fritovacím hrnci.