
- reklama -
Suroviny
            5 porcí
							
    
- 1 kg nízké roštěné
- 20 dkg uzeného bůčku na proužky
- 10 proužků zavařené kapie
- 4 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- ( může být i bílé)
- hovězí vývar
- sůl a pepř
- pár kuliček jalovce
- 1 PL sádla
- 1 menší cibule
- hladká mouka na zaprášení
Postup přípravy receptu
- 
Roštěnou nakrájím na 100 g plátky a naklepu, potřu našprtaným česnekem, hořčicí, osolím, opepřím, zakápnu vínem a přidám proužek uzeného bůčku a kapie. 
- 
Každý plátek zamotám do malé rolky, opět okořením a zapráším hladkou moukou. 
- 
Rolky naskládám do vymaštěného pekáčku sádlem, přidám pár kuliček jalovce, mírně posypu na kolečka nakrájenou cibulí a peču cca 1 hodinu zakryté na 200 stupňů, potom na 230 st. cca 20 minut odkryté, za občasného podlévání vínem a hovězím vývarem. 
Poznámka od kuchařky
            Kuchař: krkovicka.x
        
 
            