Rolky z krkovice v petrželovo- smetanové omáčce

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 vejce
4 sušená rajčata
malý špalíček nivy
4 plátky Hermelínu
1/4 mraženého špenátu
150 ml smetany
olivový olej
hrst petrželky
1 lžíce Solamylu
4 kuličky zeleného pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a uděláme si pastu-v mističce si smícháme nastrouhanou nivu, propasírované stroužky česneku, lžíci olivového oleje a nasekanou petrželku, jen tak 2 lžíce si jí ponecháme do omáčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Touto směsí pomažeme plátky masa, a na pastu natřeme osolený a rozmrzlý špenát, uvaříme si vajíčko, které rozřízneme na čtvrtinky a položíme do středu masa, k tomu položíme pláteček Hermelínu a sušené rajče. Svážeme nití do roládek a ovážeme nití, aby držely, může nám trošku vytéct špenát, ale není to naškodu, může se ho dát méně (já dala dost).

  3. V hrnci na oleji si zprudka opečeme roládky, vyndáme je, osmažíme si cibulku do světle hnědé barvy, nakrájenou nadrobno, vrátíme roládky, zalijeme mírně vodou a dusíme. Omáčku dosolíme, do smetany si rozpustíme solamyl a když je maso akorát, tak si smetanou zahustíme omáčku, přidáme zbylou petrželku a chvilku povaříme. Omáčky nesmí být zbytečně moc, ale tolik, aby s přílohou bylo všechno šťavnaté.

Poznámka od kuchařky

Malá a zdařilá improvizace. Omáčka, která vznikne ze všech surovin je moc dobrá(manžel snědl dvě porce-přidal si)a petrželka je krásně chuťově cítit. Podávala jsem s rýží.