Rolka Lukyho

46
- reklama -

Suroviny
Dle použitého množství

vanička polotovaru sekané z GLOBUSU
masový párek
vepřová roláda
plátkový sýr
vajíčka
uzený špek
červená paprika
sterilovaná kapie
cibule
máslo
sůl
hořčice
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sekanou vyndáme z vaničky ve které se prodává a dá se na namočenou potravinovou polovinu fólie a druhou půlku přehrneme a rozválíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na takto získanou placku natřeme hořčici a postupně skládáme: plátky vepřové (drůbeží) rolády, na toto plátky sýra, usmažená vajíčka s cibulkou a špekem.

  3. Na toto pak nakrájený lusk papriky a papriku zavařenou v nálevu. Dále masovou klobásu, rozumně osolíme a opepříme. Lze použít i různá dochucovadla.

  4. Celé svineme a již hotovou zavineme do alobalu. Vzniklou šišku vložíme do malé vodní lázně na vyšší plech do trouby.

  5. Zprvu pečeme cca 70 minut asi na 190°C a pak vyndáme z alobalu a dopečeme cca 20 minut na 170°C. Vše záleží na troubě.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší apod.spolu se salátem, okutkou, čalamádou a pod. Nutné dodělat sos na polévání – Základ vznikne při vyjmutí rolády z alobalu.

Relativně je to levný oběd pro větší rodinu a nikoho toto jídlo nezklame.