Suroviny
Dle použitého množství
- vanička polotovaru sekané z GLOBUSU
- masový párek
- vepřová roláda
- plátkový sýr
- vajíčka
- uzený špek
- červená paprika
- sterilovaná kapie
- cibule
- máslo
- sůl
- hořčice
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Sekanou vyndáme z vaničky ve které se prodává a dá se na namočenou potravinovou polovinu fólie a druhou půlku přehrneme a rozválíme.
-
Na takto získanou placku natřeme hořčici a postupně skládáme: plátky vepřové (drůbeží) rolády, na toto plátky sýra, usmažená vajíčka s cibulkou a špekem.
-
Na toto pak nakrájený lusk papriky a papriku zavařenou v nálevu. Dále masovou klobásu, rozumně osolíme a opepříme. Lze použít i různá dochucovadla.
-
Celé svineme a již hotovou zavineme do alobalu. Vzniklou šišku vložíme do malé vodní lázně na vyšší plech do trouby.
-
Zprvu pečeme cca 70 minut asi na 190°C a pak vyndáme z alobalu a dopečeme cca 20 minut na 170°C. Vše záleží na troubě.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší apod.spolu se salátem, okutkou, čalamádou a pod. Nutné dodělat sos na polévání – Základ vznikne při vyjmutí rolády z alobalu.
Relativně je to levný oběd pro větší rodinu a nikoho toto jídlo nezklame.