
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kusy vykostěných stehen s kůží
- hořčice na potření
- na šířku rolády vždy čtvrt klobásy
- na šířku rolády překrojený pórek
- na šířku rolády 2 čtvrtky syrové mrkve
- hořčice
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steaky opatrně naklepeme ze strany, kde není kůže.
Osolíme z obou stran, opepříme a potřeme hořčicí. -
Mrkev očistíme a nakrájíme na čtvrtiny.
Pórek přepůlíme na polovinu a klobásu taky nakrájíme na čtvrtky. -
Na konec masa naskládáme suroviny, pevně je srolujeme do rolád a sepneme párátky, nebo kovovými jehlami.
-
V nádobě na pečení roztopíme máslo, na kterém rolády ze všech stran opečeme. Podlijeme je troškou vody a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na 30-40 minut.
Během pečení podléváme výpekem, pokud je potřeba, dolijeme trošku vody. -
Podáváme s bramborem a salátem
Kuchařka: JanaDorazinova