
- reklama -
Suroviny
16 porcí
- 6 vajec
- 6 lžíc moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce instantní kávy
- 1 lžíce kakaa
- 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- na špičku nože prášek do pečiva
- kolečka ananasového kompotu( může být i broskvový kompot)
- na posypání kakao (může být nastrouhaná čokoláda nebo Granko)
- Náplň:
- 250 g másla
- 1 konzerva zkaramelizovaného kondenzovaného mléka ( nebo sladkého a uvaříme)
- 2 šlehačky ( min.30%)
- 2 ztužovače šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme kakao, kávu a po kapkách rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.
-
Upečený plát překlopíme na navlhčenou utěrku, strhneme papír, dáme ho čistou stranou na plát a svineme. Po vychladnutí rozvineme plát natřeme polovinou náplně, svineme, po povrchu rozetřeme druhou polovinu náplně (trochu si můžeme odložit na ozdobu), posypeme kakaem nebo čokoládou a necháme ztuhnout.
-
Hotovou roládu krájíme na řezy, na každý dáme kolečko odkapaného ananasu a dozdobíme šlehačkou.
-
Náplň: Zkaramelizované mléko ušleháme s máslem do pěny. Nakonec vmícháme část ušlehané jedné šlehačky.
Kuchařka: Bahula