
Suroviny
- Piškot:
- -4 vejce
- -50 g mléka
- -50 g oleje
- -70 g cukru
- -80 g hladké mouky
- -špetka soli
- Krém:
- -200 ml smetany na šlehání
- -30 g moučkového cukru
- -1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu)
- Dokončení:
- -150-200 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Piškot:
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.
Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 10 minut. -
Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečícího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme, piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout.
-
Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha.
Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně, opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. -
Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Do čokolády můžeme přidat ztužený tuk, bude se s ní lépe pracovat.
**Použil jsem smetanu s 35% tuku.
***Toto je domácí verze ve španělsku industriálně vyráběné pochoutky Phoskitos.