Roládová kolečka v čokoládě

117
- reklama -

Suroviny

Piškot:
-4 vejce
-50 g mléka
-50 g oleje
-70 g cukru
-80 g hladké mouky
-špetka soli
Krém:
-200 ml smetany na šlehání
-30 g moučkového cukru
-1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu)
Dokončení:
-150-200 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Piškot:
    Oddělíme žloutky od bílků.
    Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.
    Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
    Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí.
    Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 10 minut.

  2. Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečícího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme, piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout.

  3. Krém:
    Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha.
    Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně, opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice.

  4. Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku.
    Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Do čokolády můžeme přidat ztužený tuk, bude se s ní lépe pracovat.

**Použil jsem smetanu s 35% tuku.

***Toto je domácí verze ve španělsku industriálně vyráběné pochoutky Phoskitos.