
- reklama -
Suroviny
    
- Vepřové plátky (kýta, kotleta) podle počtu strávníků
- šunka (na každý kousek jeden plátek)
- 4-5 paprikáš (na každý plátek koleček)
- špalíček párku nebo tenké klobásky
- špalíček slaniny
- špalíček mrkve
- lahůdková cibule
- sůl
- pepř
- hořčice
- Na základ trochu oleje
- 1 cibule
- asi 200 g hlívy nakrájené na nudličky
- lžíce mouky na zahuštění šťávy
Postup přípravy receptu
- 
Plátky masa si naklepeme natenko, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí. 
- 
Na každý plátek masa naložíme plátek šunky, kolečka paprikáše, kousek mrkve, kousek zelené cibulky, špalíček párku a větší špalíček slaniny. 
- 
Zabalíme do roládky a na zrůžovělém cibulovém základu ze všech stran orestujeme, podlijeme vodou, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a dusíme doměkka. 
- 
Pak šťávu zahustíme asi jednou lžící hladké mouky a dobře provaříme. Podáváme s rýží, nebo bramborami. 
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem se zbavit obsahu lednice, takže tento recept je můj.
            Kuchařka: JanaDorazinova
        
 
            