
Suroviny
1 větší nebo 2 menší roládky
- 1 králičí hřbet
- sůl, pepř
- kmín
- Náplň:
- 1 starší houska
- 1 dl mléka
- hrst zeleného hrášku
- kousek žluté kapie
- 1 vajíčko
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- 4 plátky kvalitní šunky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenčí části překrojíme a uděláme 2 roládky, které naklepeme, osolíme, opepříme.
-
V misce ušleháme žloutek s máslem. Přidáme špetku muškátového oříšku, osolíme, opepříme. Z bílku vyšleháme sníh.
-
Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pak ji pořádně vymačkáme a přidáme k vaječné směsi.
-
Promícháme, přidáme hrášek a na malé kostičky nakrájenou kapii, nakonec lehce vmícháme sníh.
-
Plátky poklademe šunkou, směs natřeme na roládky, srolujeme a pořádně sepneme jehličkami, nebo párátky, popřípadě povážeme potravinářským motouzem.
-
Roládky můžeme mírně posypat grilovacím kořením.
-
Pak je ze všech stran zprudka opečeme na oleji a dáme do pekáčku. Zalijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme cca 20 minut. Pak pekáček odklopíme a ještě asi 15 minut pečeme na barvu.
Poznámka od kuchařky
Moje improvizace. Trošku se opičím po Evě Hubové, která dělala něco podobného, ale postupovala jsem jinak.
Příloha je naprosto na každém z nás. Můžeme ze zbytku králičího masa, které nelze jinak použít uvařit omáčku, malinko podobnou svíčkové a dát si ji k těmto roládkám s knedlíkem.