
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřového masa
- 16 plátků Paprikáše
- 25 dkg Nivy
- lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- cibule
- houbové koření
- sladká smetana
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a poklademe na něj plátky tvrdého salámu a kousek nivy vcelku. Zabalíme do závitku, ovážeme provázkem a na orestované cibulce opečeme ze všech stran.
-
Asi po 10 minutách zalijeme vodou a dusíme dalších 30 minut.
-
Potom maso vyjmeme a do omáčky přidáme nastrouhanou nivu a přilijeme pár lžic smetany. Přidáme 2 malé lžičky hladké mouky, a mlékem doředíme do požadované hustoty. Pokud máme rádi, dochutíme mletým houbovým kořením. Vložíme zpět maso a provaříme asi 10 minut. Vhodná příloha je rýže.
Poznámka od kuchařky
před 14 dny jsem toto baštila u kamarádky. Bylo to tak famózní, že jsem si hned vzala recept, který určitě nezapadne
Kuchařka: Kroupovka









