Suroviny
- 4 porce z panenky (po 150-200 g)
- 200 g čerstvého sýra lučina (žervé, cottage…)
- 1 nožička pikantní klobásy
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 stonek zelené cibulky
- zelené olivy
- černé olivy nakrájené na kolečka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Z porcí masa uděláme plátky (ostrý nůž přiložíme k pravému boku masa – asi 1 cm nad prkénkem a vedeme řez levým směrem – maso nožem jakoby „rozbalujeme“), osolíme a opepříme.
-
Potřeme směsí sýra, česneku, drobně nakrájeného česneku, klobásy a papriky, koleček oliv, cibulky a soli.
-
Zabalíme do původního tvaru a pevně převážeme kuchyňským provázkem.
-
Předehřejeme si troubu (cca 220°C) a rolády opečeme na oleji na rozpálené pánvi ze všech stran. Přendáme do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut.
-
Výpek v pánvi doplníme kouskem másla, zaprášíme lžící hladké mouky, prosmahneme, zalijeme studenou vodou nebo vývarem, dochutíme (hořcicí, sojovkou, nálevem z oliv…), dosolíme a umícháme jemnou omáčku, kterou budeme podlévat nakrájené porce masa.