Roláda z mletého masa, plněná růžičkovou kapustou

58
- reklama -

Suroviny

800 g mletého masa (hovězí nebo mix)
100 g anglické slaniny
růžičková kapusta dle potřeby
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením, můžeme přidat i česnek. Pořádně propracujeme rukama a rozprostřeme na pečící papír (asi 1cm vysoká vrstva).


    Zobrazit celý recept

  2. Poté obložíme anglickou slaninou a kapustičkami předvařenými v osolené vodě. Roládu smotáme a papír utáhneme i po stranách. Pečeme asi hodinu na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Pokud pokrm připravujete pro děti:

– dětem do jednoho roku nesolíme a nekořeníme

– kapusta je vhodná pro děti od 9 měsíců

– česnek je vhodný od 1 roku

– malým dětem nahradíme anglickou slaninu kvalitní šunkou nebo vynecháme úplně (zabraňuje ale vysušení masa při pečení)

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz