![Roláda z králíka_5ff812040d626.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rolada-z-kralika_5ff81203f1074.jpeg)
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- vykostěný celý králík
- plnotučná hořčice
- pikantní klobása (cigáro)
- vaječná omeleta z cca 6 vajec
- naložená kapie
- sůl
- pepř
- Vegeta
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme, plát osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Pomažeme hořčicí. Z vajec usmažíme 2 omeletky. Přendáme na maso, poklademe kapií a podélně rozříznutou klobásou.
-
Obmotáme provázkem a vytvoříme roládu, kterou znovu posypeme kořením. Podlijeme vodou a pečeme na 200°C hodinu a půl přikryté, poté další půl hodinu odkryté.
-
Podáváme s kaší. Roláda je výborná i studená s chlebem, kyselou okurkou a hořčicí.
Kuchařka: jituna666