- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 3 PL krystalového cukru
- 4 PL hladké mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 4 PL slunečnicového oleje
- 4 vejce
- špetka soli
- ________
- 2-3 jablka
- 10 švestek (mohou být i sušené)
- skořice nebo skořicový cukr
- 1 PL másla
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a na drobno pokrájíme jablka a švestky. Pokud použijete švestky sušené, je dobré je předem namočit do trošky vody s rumem. Pokrájené ovoce v míse prosypeme skořicí nebo skořicovým cukrem.
-
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha, zašleháme cukr. Potom na menší obrátky zašleháme žloutky, olej a pomalu i mouku s práškem do pečiva.
-
Pokrájené ovoce rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, ten vymažeme máslem. Na ovoce rozetřeme sněhové těsto tak, aby proteklo až na papír.
-
Dáme péct do předem vyhřáté trouby (na 170 stupňů) přibližně na 20-25 minut. Po upečení stáhneme papír i s upečeným těstem na pracovní plochu a ještě horké zavineme do rolády.
Kuchařka: hosta