
Suroviny
4 porce
- 1 větší čínské zelí
- 2 housky z minulého dme
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 30 g oleje
- 1 střední cibule
- 120 g anglické slaniny (tence nakrájené)
- 1 lžička kmínu
- 1/2 l hovězího vývaru (nebo masox)
- 1 klobása
- 1 mrkev
- 1/2 kuřete
- mléko (na namočení housky)
- mletý pepř
- máslo na pečení
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vařené kuřecí maso nakrájíme nebo umeleme a na horkém oleji orestujeme.
-
Cibuli opečeme na másle, housky nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a krátce opečeme.
-
Po vychladnutí k cibuli a housce přidáme vejce, žloutek a mléko podle potřeby .Čínské zelí podélně rozřízneme, vnitřní listy vyjmeme a použijeme třeba na salát.
-
Mleté kuřecí maso smícháme s houskovou směsí, solí a pepřem.
-
Půlkou směsi naplníme čínské zelí, proložíme půlkami klobásy a proužky mrkve, osolíme, opepříme a přidáme druhou půlu směsi a přikryjeme druhou částí zelí.
-
Roládu obalíme proužky anglické slaniny, opepříme a posypeme kmínem. Případně celou roládu omotáme a zpevníme provázkem.
-
Položíme do pekáče a pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200 °C za častého podlévání vývarem.
-
Po upečení naporcujeme a podáváme podlité šťávou. Jako příloha se doporučuje vařené brambory s kmínem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Vaříme s láskou – dobrou chuť!
Roláda je dobrá a chutí trochu připomíná třeba plněné zelné listy, dají se použít různé náplně, třeba z mletého masa.
Je lepší použít čínské zelí takové delší, hubené, lépe se s ním pracuje a roláda drží pěkně pohromadě. A ang. slanina by také měla být nakrájená na delší, tenké plátky, já měla moc krátkou a nešla mi omotat kolem rolády.