
Suroviny
- Roláda ze 4-5 vajec:
- na 1 vejce
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce moučkového cukru
- pikantní marmeláda
- ovoce
- kokos
- tvaroh
- šlehačka
- ztužovač do šlehačky
- 2x vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto.
-
Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut, můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová. Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji.
-
Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečící papír, potřu marmeládou a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout, aby se nám roláda dobře krájela. Mezitím smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme ztužovač.
-
Necháme si okapat ovoce, pokud je kompotované. Roládu nakrájíme na kolečka, spodní stranu kolečka jemně potřeme tvarohovo-šlehačkovým krémem a namočíme v kokosu.
-
Horní stranu nazdobíme krémem, cukrářským pytlíkem a úplně nakonec položíme doprostřed ovoce.
Poznámka od kuchařky
Pokud chcete uchovat zákusky v lednici déle a bojíte se, že by se ovoce zkazilo – můžete ho před položením na krém namočit v želatině.
Krém jsem posypala strouhanou čokoládou pro lepší chuť.









