Roláda trochu jinak

57
- reklama -

Suroviny

Roláda ze 4-5 vajec:
na 1 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce moučkového cukru
pikantní marmeláda
ovoce
kokos
tvaroh
šlehačka
ztužovač do šlehačky
2x vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto.

  2. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut, můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová. Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji.

  3. Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečící papír, potřu marmeládou a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout, aby se nám roláda dobře krájela. Mezitím smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme ztužovač.

  4. Necháme si okapat ovoce, pokud je kompotované. Roládu nakrájíme na kolečka, spodní stranu kolečka jemně potřeme tvarohovo-šlehačkovým krémem a namočíme v kokosu.

  5. Horní stranu nazdobíme krémem, cukrářským pytlíkem a úplně nakonec položíme doprostřed ovoce.

Poznámka od kuchařky

Pokud chcete uchovat zákusky v lednici déle a bojíte se, že by se ovoce zkazilo – můžete ho před položením na krém namočit v želatině.

Krém jsem posypala strouhanou čokoládou pro lepší chuť.