
Suroviny
- Na roládu:
- 6 vajec (sníh)
- 150 g moučkového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g pražených oříšků
- 1 vanilkový cukr
- Na krém:
- 250 g másla
- 120 g cukru
- 50 g pražených oříšků
- 2 vajíčka
- trochu rumu na ochucení
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do něj opatrně vmícháme cukr, oříšky, vanilkový cukr a žloutky ze 6 vajec.
-
Pečeme na pomaštěném papíru na pečení na 180 asi 1/4 hod. Záleží na troubě, jak komu peče.
-
Krém: Vyšleháme 250 g másla s 120 g cukru. Pak přidáme 2 žloutky a 50 g pražených oříšků (já měla vlašské, ale jde to i s jinýma). Nakonec ušleháme ze 2 bílků tuhý sníh a do krému opatrně vmícháme. Doporučovala bych sníh šlehat nad parou.Ochutíme rumem.
-
Upečenou roládu svineme i s papírem a necháme vychladnout.
-
Po vychladnutí natřeme krémem i zvrchu a posypem ořechy, nebo tím, co máme doma.
-
Oříšky si upražíme na suché pánvi a vychladlé přidáme do těsta a i krému.
Poznámka od kuchařky
Tuto roládu mám ze svého sešitu, který už něco pamatuje a mám tam recepty, které jsem různě dostala, a už jsem jí dobrých 20 let nedělala.Jinak krém si může každý udělat takový,na jaký je zvyklý.