Suroviny
1 porce
- 5 vajec
- 10 dkg moučkového cukru
- 10 dkg ořechů
- trošku strouhané citronové kůry
- trošku strouhanky
- 1/2l kávové lžičky prášku do pečiva /
- Krém:
- 20 dkg změklého másla
- jedna 75 g tuba Pikaa
- trochu rumu
Postup přípravy receptu
-
Z 5 bílků a trochy cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se zbytkem cukru.Strouhanku, ořechy a prášek do pečiva smícháme a lehce zapracujeme i s citronovou kůrou střídavě se žloutky do sněhu.
-
Natřeme na pečicí papír a upečeme do růžova. Nesrolovaný korpus necháme vychladnout.
-
Do změklého másla zašleháme pikao pokojové teploty a přidáme rum. Dobře vyšleháme do pěny nejlépe ručním šlehačem.
-
Z korpusu sloupneme papír, roládu natřeme krémem a teprve teď svineme.
-
Konečnou úpravu provedeme podle uvážení. Můžeme natřít krémem a posypat sekanými ořechy apod.Dáme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Tuto roládu u nás jí i ti, kteří si na sladké nepotrpí. Množství kondenzovaného kakaa je přesně tolik, aby nebyla přeslazená. Fotku dodám, ale byla bych moc ráda, kdyby byl někdo rychlejší.