
Suroviny
- 3 vejce
- 80 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 1 lžička oleje
- Náplň:
- Nutela či jiná čokopomazánka
- smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme postupně žloutky, nakonec lehce vařečkou zapracujeme prosátou hladkou mouku a zakápneme olejem. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 °C asi 10 minut do lehkého zrůžovění, jen co při dotyku se nelepí na prst.
-
Pak vyndáme z trouby, lehce poprášíme moukou, na těsto přiložíme dnem jiný stejně velký plech, oba plechy obrátíme a tím roládu překlopíme dnem vzhůru. Z vychladlé rolády pak sundáme pečící papír.
-
Roládu potřeme mírně nahřátou Nutellou (nebo nugátovou či karamelovou pomazánkou) a na to lehce rozetřeme ušlehanou neslazenou šlehačku a svineme.
Poznámka od kuchařky
Těsto peču na velkém plechu, proto je tenčí a pružné (nesmí se v troubě přesušit), roláda nepraská a vždy se povede.
Na trhu je velká spousta všelijakých čokoládových „pomazánek“ na způsob Nutely. Já osobně z Německa vozím tyto nugáty viz obr. 2. Jsou velmi dobré a při váze 370 a 400 g stojí necelá 2 eura. Tak když budete mít možnost, neváhejte.