Roláda s dvojí náplní

66
- reklama -

Suroviny

3 vejce
80 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1 lžička oleje
Náplň:
Nutela či jiná čokopomazánka
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme postupně žloutky, nakonec lehce vařečkou zapracujeme prosátou hladkou mouku a zakápneme olejem. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 °C asi 10 minut do lehkého zrůžovění, jen co při dotyku se nelepí na prst.

  2. Pak vyndáme z trouby, lehce poprášíme moukou, na těsto přiložíme dnem jiný stejně velký plech, oba plechy obrátíme a tím roládu překlopíme dnem vzhůru. Z vychladlé rolády pak sundáme pečící papír.

  3. Roládu potřeme mírně nahřátou Nutellou (nebo nugátovou či karamelovou pomazánkou) a na to lehce rozetřeme ušlehanou neslazenou šlehačku a svineme.

Poznámka od kuchařky

Těsto peču na velkém plechu, proto je tenčí a pružné (nesmí se v troubě přesušit), roláda nepraská a vždy se povede.

Na trhu je velká spousta všelijakých čokoládových „pomazánek“ na způsob Nutely. Já osobně z Německa vozím tyto nugáty viz obr. 2. Jsou velmi dobré a při váze 370 a 400 g stojí necelá 2 eura. Tak když budete mít možnost, neváhejte.