
Suroviny
    
- 5 vajec
 - 5 polévkových lžic hladké mouky
 - 2 polévkové lžíce smetanového křenu
 - 2 stroužky česneku
 - 1 čajová lžička Prášku do pečiva
 - špetka soli
 - 2 svazky pažitky
 - Na náplň:
 - 200 g bylinkového pomazánkového másla
 - 200 g šunky
 - 2 dcl smetany ke šlehání
 - 1 zralé avokádo
 - 1 červenou kapii
 - sůl
 - bílý pepř
 
Postup přípravy receptu
- 
Žloutky a sůl vyšleháme do světle žluté tuhé pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme.
 - 
V druhé míse z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.
 - 
Třetinu sněhu, křen a prolisovaný česnek vmícháme do žloutkové směsi a zbylý sníh zlehka vmícháme ruční metlou.
 - 
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 200´C a pečeme 8 minut dozlatova. Hotový piškotový plát přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
 - 
Pomazánkové máslo a smetanu dáme do mísy a vyšleháme do tuhého krému. Dochutíme solí a pepřem. Čtvrtinu krému si odložíme.
 - 
Na piškotový plát naneseme tenkou vrstvu krému, poklademe plátky šunky, opět překryjeme krémem, poklademe na nudličky nakrájenou paprikou a na kostičky nakrájeným avokádem. Pomocí pečícího papíru roládu pevně stočíme, zabalíme do folie a necháme 3 hodiny v lednici ztuhnout.
 - 
Nakonec roládu potřeme zbylým krémem, posypeme pažitkou a nakrájíme na plátky.
 
Poznámka od kuchařky
Tip: Na nádivku můžeme použít různé druhy pomazánkového másla nebo tvaroh, taktéž zelenu, ovoce a bylinky. V době Velikonoc je výborné roládu posypat naklíčenou řeřichou.
            








