Roláda pro gurmány

43
- reklama -

Suroviny
4 porce

plát jakéhokoliv masa
2 cibule
2 lžíce višňové marmelády
nějaký suchý salám výrazné chuti
50 g anglické slaniny
hrst naklíčených mungo fazolek
5 žampionů
1 červená paprika
50 g tvrdého sýra (na plátky)
3-4 lžíce zakysané smetany
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme višňovou marmeládou a na ní vrstvíme anglickou slaninu, salám, mungo, žampiony na plátky, sýr a navrch dáme půlku papriky. Pěkně zabalíme do rolády, kterou ovážeme, aby všechno drželo pohromadě.


    Zobrazit celý recept

  2. Obě cibule nakrájíme na proužky a dáme jí orestovat na olej, potom přidáme roládu a opečeme jí ze všech stran přikrytou a pak podlijeme vodou, přidáme druhou půlkou papriky nakrájené nadrobno a dusíme do měkka a dolíváme vodou, abychom měli dost šťávy(ne omáčky!).

  3. Nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháváme a trošku zahustíme instantní jíškou, nebo solamylem a převaříme.

Poznámka od kuchařky

Při úklidu spíže jsem natrefila na mungo a už se rodil nápad. Měla jsem docela nervy, jaké to ve výsledku bude, použila jsem poprvé. Mungo má chuť oříšků a je to vlastně cizí druh vyklíčených malinkatých fazolí. Vážně to bylo vyjímečně dobrý, že jsem dala takový název a dělím se s touto dobrotou s vámi!