Suroviny
4 porce
- plát jakéhokoliv masa
- 2 cibule
- 2 lžíce višňové marmelády
- nějaký suchý salám výrazné chuti
- 50 g anglické slaniny
- hrst naklíčených mungo fazolek
- 5 žampionů
- 1 červená paprika
- 50 g tvrdého sýra (na plátky)
- 3-4 lžíce zakysané smetany
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme višňovou marmeládou a na ní vrstvíme anglickou slaninu, salám, mungo, žampiony na plátky, sýr a navrch dáme půlku papriky. Pěkně zabalíme do rolády, kterou ovážeme, aby všechno drželo pohromadě.
-
Obě cibule nakrájíme na proužky a dáme jí orestovat na olej, potom přidáme roládu a opečeme jí ze všech stran přikrytou a pak podlijeme vodou, přidáme druhou půlkou papriky nakrájené nadrobno a dusíme do měkka a dolíváme vodou, abychom měli dost šťávy(ne omáčky!).
-
Nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháváme a trošku zahustíme instantní jíškou, nebo solamylem a převaříme.
Poznámka od kuchařky
Při úklidu spíže jsem natrefila na mungo a už se rodil nápad. Měla jsem docela nervy, jaké to ve výsledku bude, použila jsem poprvé. Mungo má chuť oříšků a je to vlastně cizí druh vyklíčených malinkatých fazolí. Vážně to bylo vyjímečně dobrý, že jsem dala takový název a dělím se s touto dobrotou s vámi!