
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 12 dkg cukru moučky
- 12 dkg polohrubé mouky
- 3 dcl šlehačky
- ztužovač
- 10 dkg lískových oříšků
- 2 lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme čtyři žloutky s 6 dkg cukru.Poté ušleháme čtyři bílky s 6 dkg cukru do sněhu.
-
Sníh se opatrně vmíchá s moukou do žloutků.
-
Natřeme na pečící papír a upečeme.
-
Oříšky opražíme a nasekáme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem.
-
Trochu šlehačky a oříšků odeberem na vrchní úpravu. (já osobně na vrch dávám jen šlehačku a ten trošek oříšků přimíchávám do těsta před upečením).
-
Do zbylé šlehačky vmícháme dvě polévkové lžíce medu a oříšky.
-
Rozbalíme roládu, naplníme jí a znovu stočíme. Povrch natřeme odebranou šlehačkou a posypeme oříšky.
Poznámka od kuchařky
po upečení dám roládu na čistý pečící papír,starý sundám a do nového jí zabalím.Je to lepší,jde to pak super rozbalit.
Lískové oříšky jsou nejlepší a pražím v troubě dokud nezačnou vonět.
Kuchař: vaclavka