Roláda plněná šlehačkou

80
- reklama -

Suroviny

4 vejce
12 dkg cukru moučky
12 dkg polohrubé mouky
3 dcl šlehačky
ztužovač
10 dkg lískových oříšků
2 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme čtyři žloutky s 6 dkg cukru.Poté ušleháme čtyři bílky s 6 dkg cukru do sněhu.

  2. Sníh se opatrně vmíchá s moukou do žloutků.

  3. Natřeme na pečící papír a upečeme.

  4. Oříšky opražíme a nasekáme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem.

  5. Trochu šlehačky a oříšků odeberem na vrchní úpravu. (já osobně na vrch dávám jen šlehačku a ten trošek oříšků přimíchávám do těsta před upečením).

  6. Do zbylé šlehačky vmícháme dvě polévkové lžíce medu a oříšky.

  7. Rozbalíme roládu, naplníme jí a znovu stočíme. Povrch natřeme odebranou šlehačkou a posypeme oříšky.

Poznámka od kuchařky

po upečení dám roládu na čistý pečící papír,starý sundám a do nového jí zabalím.Je to lepší,jde to pak super rozbalit.

Lískové oříšky jsou nejlepší a pražím v troubě dokud nezačnou vonět.