Roláda pistáciová

183
- reklama -

Suroviny
1 porce

15 dkg cukru
1/2 balení vanilkového cukru
6 vajec
5 dkg polohrubé mouky
5 dkg hladké mouky
3 lžíce kakaa
5 dkg mletých pistáciových oříšků
2 lžíce olivového oleje
Krém:
1/2 másla
10 dkg cukru
1/2 vanilkového cukru
1 pistáciový pudink
3 lžičky cukru do mléka
4 dcl mléka
lžíce citronové šťávy
1 vanička nízkotučného tvarohu
1 balení želatina Dr.Oetker
4 lžíce vody
kokos na obalení hotové rolády asi 5 dkg

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat žloutky s cukry do pěny, přidávat mouku s kakaem a sníh z bílků lehce zabalit do těsta, vylit na plech s pečícím papírem, péct tak 20 minut, můžeme vyzkoušet zda nelepí. Mírně vychladlé srolujeme do dalšího papíru na pečeni, necháme v chladu.

  2. Namočíme si želatinu.

  3. Pudink uvaříme a necháme zchladnout, nemíchám , nepřikrývám srazila by se tam voda, pak jen seberu vytvořený škraloup a sním.

  4. Měkčí máslo řádně vyšlehat s cukry do běla, po lžicích postupně přidávat pudink opět vyšlehat do hladka, namočenou želatinu za tepla rozpustíme dle návodu, mícháme, zchladíme a postupně zašleháváme po lžicích s tvarohem a citronovou šťávu. Rozbalíme vychlazenou roládu, potřeme, pak i srolovanou a obsypala jsem kokosem, uložila vychladit.

Poznámka od kuchařky

Přidala jsem pár roládových fotek.

Pistáciový moučník jsem někde zaregistrovala parádně zeleňoučký, ale nechtěla jsem mít krém jedovatě zelený, takže jsem do mléka k pudinku přidala kapičku barvičky. Ve skutečnosti měl krém zelený nádech, na foto znát není.