Roláda mascarpone

193
- reklama -

Suroviny
1 roláda

Piškotový plát:
6 vajec
6 lžic hladké mouky
6 lžic moučkového cukru
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce mléka
krém:
500 ml mascarpone
2 polévkové lžíce moučkového cukru
6 polévkových lžíce vaječného koňaku
ozdoba:
strouhaná čokoláda hořká

Postup přípravy receptu

  1. Na piškot:
    vejce oddělíme, do jedné misky dáme bílky a ušleháme v tuhý sníh.
    Do druhé větší misky dáme žloutky a cukr a vyšleháme.
    Přidáme hladkou mouku, olej a mléko.
    Nakonec opatrně vmícháme bílky a dáme na plech s pečícím papírem.

  2. Pečeme cca 10-12 minut na 160°C.
    Necháme vychladit.

  3. Krém:
    ušleháme mascarpone s cukrem a koňakem.

  4. Pomažeme roládu krémem, posypeme částí strouhané čokolády, zarolujeme a ozdobíme trochou krému, posypeme zbylou čokoládou.