Rokoko

55
- reklama -

Suroviny

4 vejce
250 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
100 g horké vody
100 g oleje
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, pomalu přidáváme horkou vodu. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru. Z bílků, špetky soli a 4 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh, přidáme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme v horkovzdušné troubě na 150°C dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Jahodový krém: 500 g jahod (nebo jiné ovoce) rozmixovat doplnit množství vodou na celkový objem 380 ml, dát vařit. V 1 dl vody rozmíchat 1 jahodový pudink s 1 čl solamylu a s jahodami uvařit, nechat vychladnout. 1,5 kostky másla vyšlehat s 5 PL cukru moučky do pěny a zašlehat jahodovou směs.

A pak už jen vymyslet, jaký povrch dortu dáte, marcipán můžete pomalovat nebo bedničku jahod pomalovat a nahoru naskládat marcipánové jahody. Nebo něco úplně jiného. Tak šikovné ruce!

http://www.majamotti.eu