![Rokoko_5ff7fb09afae1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rokoko_5ff7fb099f3e4.jpeg)
Suroviny
- 4 vejce
- 250 g moučkového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 g horké vody
- 100 g oleje
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, pomalu přidáváme horkou vodu. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru. Z bílků, špetky soli a 4 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh, přidáme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.
-
Pečeme v horkovzdušné troubě na 150°C dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Jahodový krém: 500 g jahod (nebo jiné ovoce) rozmixovat doplnit množství vodou na celkový objem 380 ml, dát vařit. V 1 dl vody rozmíchat 1 jahodový pudink s 1 čl solamylu a s jahodami uvařit, nechat vychladnout. 1,5 kostky másla vyšlehat s 5 PL cukru moučky do pěny a zašlehat jahodovou směs.
A pak už jen vymyslet, jaký povrch dortu dáte, marcipán můžete pomalovat nebo bedničku jahod pomalovat a nahoru naskládat marcipánové jahody. Nebo něco úplně jiného. Tak šikovné ruce!