- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 50 ml vlažné vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 1 lžíce oleje
- 30 g sádla
- asi 100 g tvrdého sýra (nejlépe uzeného) na naplnění
- 1 vejce a lžíce mléka na potření
- sůl a semínka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Droždí, cukr a trochu mouky rozpustíme v teplé vodě a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme zbytek mouky, sůl, přilijeme kvásek, olej, sádlo a vejce. Postupně přidáme jogurt a vypracujeme hladké a pružné těsto. Mísu zakryjeme a necháme přibližně hodinu kynout.
-
Těsto rozdělíme na kuličky (bylo jich 12). Rozválíme je do tvaru jako na fotce a ke konci vložíme kousek tvrdého sýra. Těsto zavineme do rohlíku a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Připravené rohlíky potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme sezamovými semínky, solí nebo jiným zdobením.
-
Necháme rohlíky ještě půl hodiny kynout a pak je pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut – nebo dozlatova.
Kuchařka: hosta