
Suroviny
10 porcí
- 270 ml vody
- 70 g rozpuštěného vlahého sádla
- 480-490 g hladké mouky (pokud nepoužijete sladěnku, tak 470 g mouky)
- 2 čajové lžičky soli
- 1 lžička sladěnky (pokud nepoužijete sladěnku, tak lžička cukru)
- 21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto.
-
Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů… Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.
-
Potom potřeme vlažným mlékem, sypeme semínky, solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210-230 °C 10-15 minut.
-
Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě tvořila pára. Přendáme na mřížku a necháme vystydnout / tedy, pokud to vydržíte 🙂
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem „Rohlíky jak od pekaře“ Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recept na bílé pečivo. Je to fantazie… Omlouvám se, bohužel foceno pouze mobilem:-( Kdo přidá své foto, tak dám jako titulní:-))