Rohlíky jako dech – úžasné!

97
- reklama -

Suroviny
10 porcí

270 ml vody
70 g rozpuštěného vlahého sádla
480-490 g hladké mouky (pokud nepoužijete sladěnku, tak 470 g mouky)
2 čajové lžičky soli
1 lžička sladěnky (pokud nepoužijete sladěnku, tak lžička cukru)
21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů… Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.

  3. Potom potřeme vlažným mlékem, sypeme semínky, solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210-230 °C 10-15 minut.

  4. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě tvořila pára. Přendáme na mřížku a necháme vystydnout / tedy, pokud to vydržíte 🙂

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem „Rohlíky jak od pekaře“ Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recept na bílé pečivo. Je to fantazie… Omlouvám se, bohužel foceno pouze mobilem:-( Kdo přidá své foto, tak dám jako titulní:-))