Suroviny
- 3 rohlíky
- 2 párky (klobásky)
- tvrdý sýr
- cibule
- čerstvá paprika
- pórek
- vajíčko
- mouka
- hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- Salát:
- 1 menší hlávka čínského zelí
- mrkev
- sůl
- pepř
- Majolka® (jogurt)
- kečup
- hořčice
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky, párky, cibuli nakrájíme na kolečka, tvrdý sýr – výborný je i uzený – na kostičky, střídavě napichujeme na špejle. Samozřejmě můžeme dát papriku, pórek, kdo co rád.
-
Obalíme v těstíčku – 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky , 2 lžíce pikantní hořčice, trochu soli – rozšleháme, aby nám vzniklo hladké těstíčko.
-
Špízy v těstíčku obalíme a osmažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
-
salát z čínského zelí : zelí nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme 2 lžíce majolky (jogurtu), 2 lžíce kečupu, 1 lžící hořčice, nebo kupuji koprový, italský či pažitkový už hotový spack záleží zda chci večeřet zdravě či trošičku hřešit 🙂 jemně osolíme, opepříme a necháme hodinku v lednici před podáním odstát v lednici.
Poznámka od kuchařky
Recept na rohlíkové špízy mám od maminky Lenky – maminciny.recepty.cz. recept na salát jsem někde četla na jiném webu a trochu improvizuji, vždy podle momentální chuti.
Ze tří rohlíků máte večeři pro tři strávníky.