
- reklama -
Suroviny
- 500 g moučkového cukru
- 4 bílky
- 100 g mletých ořechů (nebo lískové oříšky)
- 5 rohlíků nakrájených na drobné kostičky – lze nasekat i v robotu
- citronová šťáva z 1 citronu
- citronová kůra z 1 citronu
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně přidáváme po lžících cukr, citronovou šťávu a kůru. Hmotu přendáme do misky a pomalu vmícháme mleté ořechy a nakrájené rohlíky.
-
Na vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech lžičkou tvoříme hromádky, necháme větší mezeru, při pečení se pusinky trochu rozjedou.
-
Pečeme v mírné troubě při 150°C, jen co se špičky zbarví dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem je dělat i ze 400 g cukru, jen se více rozjely. Jakou mají trvanlivost nevím, u nás doma žádnou.
Kuchař: Marie Kafonkova