
Suroviny
2 litry
- 2 rohlíky nebo housky
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 5 stroužků česneku
- kousek pórku
- 1 větší mrkev
- máslo
- 1 vajíčko
- 1 hrst krupičky (nemusí být)
- pažitka
- větvička libečku
- 1 lžička polévkového koření
- zeleninový vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme máslo a na něm opečeme pokrájené rohlíky na kostičky, za chvilku dáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem na plátky a necháme osmažit do světla.
-
Vše si pokrájíme na menší kousky, jen mrkev si nastrouháme, rohlíky s cibulí zalijeme 2 litry zeleninovým vývarem, polévkovým kořením a vaříme.
-
Po chvilce přidáme připravené suroviny, pórek, mrkev, lahůdkovou cibulku, lieček a vaříme tak dlouho, dokud se rohlíky nerozvaří – netrvá to dlouho. Kdo chce může polévku promixovat, já jsem jí prošlehala metličkou a stačilo to.
-
Kdo rád „husťačky“, přidá krupičku, která se chvíli povaří.
-
Do vypnuté polévky pomalu pouštíme našlehané vajíčko a posypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Polévka je rychlá, sytá, levná a dobrá-doporučuji vyzkoušet!