Rohlíčky vanilkové, dělenkové (Dělená strava podle LK – Kytičky, volný graf)

48
- reklama -

Suroviny
10 porcí

210 g hladké mouky
155 g bezmléčného tuku (VitaDór nebo jakýkoliv veganský)
30 g fruktózy vanilkové
80 g vlašských ořechů
kůra z 1 citronu
Na obalení:
fruktózový cukr s vanilkou

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme ořechy a kůru z jednoho citronu. Na vále zpracujeme v těsto spolu s tukem, fruktózou a moukou. Uložíme do chladu odpočinout minimálně na hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Z odpočinutého těsta vyválíme 1 cm plát, vykrajujeme rohlíčky. Pečeme na 170°C cca 10-14 minut na pečícím papíru bez horkovzduchu. Horké obalíme ve fruktóze s vanilkou. Jsou křehké.

Poznámka od kuchařky

Můžeme samozřejmě místo vykrajování klasicky uválet z těsta váleček a tvořit rohlíčky bez formičky.