- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 210 g hladké mouky
- 155 g bezmléčného tuku (VitaDór nebo jakýkoliv veganský)
- 30 g fruktózy vanilkové
- 80 g vlašských ořechů
- kůra z 1 citronu
- Na obalení:
- fruktózový cukr s vanilkou
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme ořechy a kůru z jednoho citronu. Na vále zpracujeme v těsto spolu s tukem, fruktózou a moukou. Uložíme do chladu odpočinout minimálně na hodinu.
-
Z odpočinutého těsta vyválíme 1 cm plát, vykrajujeme rohlíčky. Pečeme na 170°C cca 10-14 minut na pečícím papíru bez horkovzduchu. Horké obalíme ve fruktóze s vanilkou. Jsou křehké.
Poznámka od kuchařky
Můžeme samozřejmě místo vykrajování klasicky uválet z těsta váleček a tvořit rohlíčky bez formičky.
Kuchařka: Taevita