Rohle pro Ozzáka

37
- reklama -

Suroviny
6 rohlíků o váze asi 80 g

150-170 ml piva
10 g droždí (nebo 1 lžička sušeného)
lžička cukru
1,25 lžičky soli
130 g polohrubé mouky
170 g hladké mouky (nebo jen 300 g hladké mouky)
20 g sádla

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, tuk vlahý, rozpuštěný) a použijeme program Těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi 10 min je necháme odpočinout, pak rozválíme na ovál a ten srolujeme do rohlíku. Hotový rohlík ještě rozválíme tak, aby byl tenčí a delší a zahnutý ho dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Po vykynutí potřeme vejcem, sypneme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10-13 min).

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/