ROBI maso v medové marinádě se sezamem – vegan

47
- reklama -

Suroviny

1 balení ROBI masa (plátků nebo nudliček)
1 cibule
1,5 polévkové lžíce medu (pampeliškový, sedmikráskový, jitrocelový…)
1 necelá kávová lžička skořice
1 stroužek česneku (prolisovat nebo natřít)
5 polévková lžíce kečupu
1 polévková lžíce sojové omáčky
2 polévková lžíce oleje
sezamová semínka
oregáno (cca 1x kávová lžička)

Postup přípravy receptu

  1. Med, kečup, česnek, sojovou omáčku, olej, semínka, oregano a skořici smícháme dohromady a vytvoříme si tak marinádu. Do vzniklé marinády vložíme ROBI maso a na kolečka pokrájenou cibuli.

  2. Necháme marinovat cca hodinu nebo dvě. Poté opékáme na nepřilnavé pánvi již bez oleje (olej je v marinádě). Jako přílohu můžeme dát bramborovou nebo polentovou kaši, pečené brambory nebo klidně i rýži.

  3. TIP: Marinádu můžete použít i na marinování sojového masa nebo seitanu, bohužel se moc nehodí na gril bez mřížek (lávový kámen, atd.), ráda se připaluje a hořkne.

Poznámka od kuchařky

Takto připravené jídlo je veganské, pouze z rostliných surovin, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Více o veganské stravě na webu:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/