
Suroviny
- 1 balení ROBI masa (plátků nebo nudliček)
- 1 cibule
- 1,5 polévkové lžíce medu (pampeliškový, sedmikráskový, jitrocelový…)
- 1 necelá kávová lžička skořice
- 1 stroužek česneku (prolisovat nebo natřít)
- 5 polévková lžíce kečupu
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 2 polévková lžíce oleje
- sezamová semínka
- oregáno (cca 1x kávová lžička)
Postup přípravy receptu
-
Med, kečup, česnek, sojovou omáčku, olej, semínka, oregano a skořici smícháme dohromady a vytvoříme si tak marinádu. Do vzniklé marinády vložíme ROBI maso a na kolečka pokrájenou cibuli.
-
Necháme marinovat cca hodinu nebo dvě. Poté opékáme na nepřilnavé pánvi již bez oleje (olej je v marinádě). Jako přílohu můžeme dát bramborovou nebo polentovou kaši, pečené brambory nebo klidně i rýži.
-
TIP: Marinádu můžete použít i na marinování sojového masa nebo seitanu, bohužel se moc nehodí na gril bez mřížek (lávový kámen, atd.), ráda se připaluje a hořkne.
Poznámka od kuchařky
Takto připravené jídlo je veganské, pouze z rostliných surovin, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).
Více o veganské stravě na webu:
Veganské recepty: