- reklama -
Suroviny
- 300 g rýže
- vývar z kolena na vaření rýže
- sůl
- pepř
- 180 g masa z uvařeného kolena
- 2 stroužky česneku
- 150 g zeleniny
- (zmražená zelenina: hrášek, mrkev, kukuřice)
- 150 g Vahalovy slaniny (na kostičky pokrájené)
- 30 g jemně strouhaného sýra (Formaggio Per Pasta nebo Grana Padano)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu, jen místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso.
-
Vmícháme barevnou zeleninu. Orestujeme a smícháme s rýží. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme část jemně strouhaného sýra a zamícháme. Druhou část sýra ponecháme na ozdobení. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme se salátem.
Poznámka od kuchařky
Rizoto je dobré i zapečené v troubě.
Kuchařka: Ivace64