Rizoto z trouby dle mého

66
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

kousek vepřové plece nebo boku
1,5 hrnku rýže (hrnek o 250ml)
3 hrnky horké vody
1 zeleninový bujon
pórek
1/2 červené kapie
1 menší mrkev
1 cibule
sladká paprika
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na drobno a dáme zpěnit, přidáme pórek na kolečka, mrkev nastrouhanou na hrubo, maso a kapii na malé kostičky, osmahneme a okořeníme kmínem, pepřem, větší špetkou soli a poprášíme paprikou, sporák vypneme a do směsi vmícháme propláchnutou rýži.

  2. Ohřejeme si 3 hrnky vody, ve které necháme rozpustit kostičku zeleninového bujonu a nalijeme na připravenou rýži.

  3. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C, přikryté necháme dusit cca 20 minut.
    Podáváme sypané strouhaným sýrem a kyselou okurkou.