- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g pohanky
- rýže (napůl s pohankou)
- 1/2 balení sojového masa nudličky
- 1/2 pórku
- 200 g hub
- 4 ks ředkviček
- sojová omáčka
- olivový olej
- rostlinné máslo Alsan
- 25 g uzeného Tofu
- sýr 30%
- 1 bezlepkový dietní párek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pohanku s rýží, sojové maso v bezlepkovém bujónu.
-
Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přidáme máslo a hodně nadrobno ředkvičky, přidáme houby (podle toho, jaké máme) a nadrobno párek (může být i bez párku), ochutíme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme.
-
Pokrájíme nadrobno uvařené sojové maso a přidáme na pánev a nakonec smícháme s uvařenou pohankou s rýží. Posypeme nastrouhaným sýrem a uzeným tofu.
Poznámka od kuchařky
Pokud nebudeme dávat párek, je to výborné vegetariánské rizoto. Aby bylo bezlepkové, je potřeba dávat všechny suroviny bezlepkové, tudíž i sojovou omáčku, pokud nepoužijeme na nastrouhání sýr, ale jen tofu je to i pro bezmléčnou dietu.
Kuchařka: HINDROVA