Rizoto z pohanky a rýže

87
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g pohanky
rýže (napůl s pohankou)
1/2 balení sojového masa nudličky
1/2 pórku
200 g hub
4 ks ředkviček
sojová omáčka
olivový olej
rostlinné máslo Alsan
25 g uzeného Tofu
sýr 30%
1 bezlepkový dietní párek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pohanku s rýží, sojové maso v bezlepkovém bujónu.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přidáme máslo a hodně nadrobno ředkvičky, přidáme houby (podle toho, jaké máme) a nadrobno párek (může být i bez párku), ochutíme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme.

  3. Pokrájíme nadrobno uvařené sojové maso a přidáme na pánev a nakonec smícháme s uvařenou pohankou s rýží. Posypeme nastrouhaným sýrem a uzeným tofu.

Poznámka od kuchařky

Pokud nebudeme dávat párek, je to výborné vegetariánské rizoto. Aby bylo bezlepkové, je potřeba dávat všechny suroviny bezlepkové, tudíž i sojovou omáčku, pokud nepoužijeme na nastrouhání sýr, ale jen tofu je to i pro bezmléčnou dietu.