- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 500 g rýže
- 300 g kuřecích jater
- 2-3 hrsti mražených celých fazolek ( dle chuti )
- 1 velká plechovka Bonduelle ( kukuřice, hrášek, mrkev )
- 300 g žampionů
- 1 lžíce drceného kmínu
- sůl, pepř
- 1 větší cibule
- 1 lžíce másla, olej
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Játra vykrájíme, cibuli nakrájíme na jemno, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky, fazolky dáme do hlubokého talíře osolíme je, dáme na ně lžíci másla a dáme je na pět minut do mikrovlnky.
-
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme játra. Až se játra zatáhnou, osolíme, opepříme a přidáme žampiony a hned poté kmín. Společně dusíme 10 minut. Poté přidáme plechovku zeleniny bez nálevu a fazolky. Společně dusíme dalších 10 minut.
-
Ke směsi přidáme rýži, vše dobře promícháme a máme hotovo.
Kuchařka: Nelca777