Rizoto v tlakovém hrnci

127
- reklama -

Suroviny

1 větší cibule
500 g mletého masa
150 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev)
grilovací koření
kari
zeleninový bujón nebo masox
bazalka
pažitka
2 hrnky rýže (tj.4 sáčky)
1 litr vody

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso, koření, bylinky a masox.


    Zobrazit celý recept

  2. Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni.

  3. Poté přidáme syrovou rýži, mraženou zeleninu a zalijeme vodou.

  4. Promícháme a zavřeme tlakový hrnec. Vaříme 5-7 minut od zasyčení tlakového hrnce a poté vypneme. Necháme dojít další 5 min. a otevřeme.

  5. Promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.

Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!