
- reklama -
Suroviny
- Rýže
- cibulka
- vepřové maso nebo zbytky masa vařeného (pečeného)
- červená sladká paprika
- sůl
- pepř (co dům dal)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso-syrové, nebo „ze včerejška“, opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme delší dobu, když máme „udělané“, kratší dobu.
-
Přidáme „co dům dal“ – zeleninu, hřiby, hrášek, kukuřici, papriku na proužky….dusíme…až je vše téměř měkké, vsypeme sáček rýže, zalijeme cca l,5 cm vody nad suroviny, přikryjeme pokličkou a doděláme rýži. Až je rýže měkká, postupujeme stejně jako u ostatních rizot.
-
Podle chuti podáváme se strouhaným sýrem, či jen-tak.
Poznámka od kuchařky
Kouzlo tohoto rizota (alespoň pro mně) je, že rýže přebere chuť koření a všech použitých surovin a ne vody, ve které by byla eventuelně vařena)
Kuchařka: Svetlana