Rizoto trochu jinak

72
- reklama -

Suroviny

Rýže
cibulka
vepřové maso nebo zbytky masa vařeného (pečeného)
červená sladká paprika
sůl
pepř (co dům dal)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso-syrové, nebo „ze včerejška“, opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme delší dobu, když máme „udělané“, kratší dobu.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme „co dům dal“ – zeleninu, hřiby, hrášek, kukuřici, papriku na proužky….dusíme…až je vše téměř měkké, vsypeme sáček rýže, zalijeme cca l,5 cm vody nad suroviny, přikryjeme pokličkou a doděláme rýži. Až je rýže měkká, postupujeme stejně jako u ostatních rizot.

  3. Podle chuti podáváme se strouhaným sýrem, či jen-tak.

Poznámka od kuchařky

Kouzlo tohoto rizota (alespoň pro mně) je, že rýže přebere chuť koření a všech použitých surovin a ne vody, ve které by byla eventuelně vařena)