
Suroviny
4 porce
- 250 g rýže
- zelenina Bonduel
- 1 velká cibule
- 1/2 lžičky sladké červené papriky
- pepř
- sůl
- 400g mletého vepřového masa
- 80g sádla
- 500 ml teplé vody
- sýr
Postup přípravy receptu
-
Do skleněné zapékací nádoby, nebo do jaké-koli zapékací nádoby nasypeme rýži – neproplachujeme.
-
Do rýže přidáme zeleninu Bonduel, já kupuji velkou (máme rádi zeleninu)je v tom mrkev a hrášek a protože máme rádi v rizotu i kukuřici, kupuji i kukuřici Bonduel.
-
Dále přidám nakrájenou cibuli, papriku, pepř, sůl, mleté maso, sádlo – v kostce vepřové a vše zaliji půl litrem teplé vody.
-
Vše promícháme.
-
Troubu předehřeji na 200 stupňů a po 25 min. suroviny promícháme a necháme dodělat, podle rýže. Občas ještě podleji trochou vody, když je rýže ještě tvrdá. Pekla jsem v troubě tak hodinu a občas zamíchala, nebo podlila.
-
Na talíři sypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám z www.ekucharka.net
Na tomto receptu mám ráda, že se vše zamíchá a jen se hlídá, až rýže změkne. Je to rychlé a dobré. Vždycky jsem měla rizoto takové suché, ale tohle mě zachutnalo nejvíc.