Rizoto s mletým masem

303
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g rýže
zelenina Bonduel
1 velká cibule
1/2 lžičky sladké červené papriky
pepř
sůl
400g mletého vepřového masa
80g sádla
500 ml teplé vody
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do skleněné zapékací nádoby, nebo do jaké-koli zapékací nádoby nasypeme rýži – neproplachujeme.

  2. Do rýže přidáme zeleninu Bonduel, já kupuji velkou (máme rádi zeleninu)je v tom mrkev a hrášek a protože máme rádi v rizotu i kukuřici, kupuji i kukuřici Bonduel.

  3. Dále přidám nakrájenou cibuli, papriku, pepř, sůl, mleté maso, sádlo – v kostce vepřové a vše zaliji půl litrem teplé vody.

  4. Vše promícháme.

  5. Troubu předehřeji na 200 stupňů a po 25 min. suroviny promícháme a necháme dodělat, podle rýže. Občas ještě podleji trochou vody, když je rýže ještě tvrdá. Pekla jsem v troubě tak hodinu a občas zamíchala, nebo podlila.

  6. Na talíři sypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám z www.ekucharka.net

Na tomto receptu mám ráda, že se vše zamíchá a jen se hlídá, až rýže změkne. Je to rychlé a dobré. Vždycky jsem měla rizoto takové suché, ale tohle mě zachutnalo nejvíc.