
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky máslové dýně (nakrájené na kostky)
- 2 lžíce másla
- 1/2 nasekané cibule
- 1 hrnek rýže Arborio
- 1/3 hrnku suchého bílého vína
- 5 hrnků horkého kuřecího vývaru
- 1/4 hrnku nastrouhaného Parmazánu
- sůl
- pepř k dochucení
Postup přípravy receptu
-
Dýni podusíme 10 – 15 minut, dokud nezměkne, poté ji v misce rozmačkáme vidličkou.
-
Máslo rozehřejeme na pánvi a přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí, vmícháme rýži. Rýži mícháme, dokud se od másla neleskne a cibule nezačne zlátnout.
-
Přidáme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří. Pak vmícháme rozmačkanou dýni a 1/3 horkého kuřecího vývaru.
-
Vaříme na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá vývar. Přidáme polovinu zbylého vývaru a pokračujeme v míchání, dokud se také nevstřebá.
-
Přidáme zbytek vývaru a mícháme, dokud rizoto není krémové.
-
Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí a pepřem (dle chuti).
Kuchařka: elishka.87