Rizoto s lososem a brokolicí – pro nejmenší

117
- reklama -

Suroviny

kousek lososa (cca 30-40 g)
kousek jarní cibulky
2-3 střední růžičky brokolice
1 KL olivového oleje
špetka soli
špetka tymiánu
1 PL rýže

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme, posypeme tymiánem a zabaleného v alobalu dáme do trouby. Pečeme ho na 150 stupňů, než je hotový Délka pečení záleží na troubě.


    Zobrazit celý recept

  2. Brokolici nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka.

  3. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a jemně orestujeme jarní cibulku. Přidáme brokolici, rýži a podlijeme vodou. Dusíme, než je rýže hotová a brokolice měkká.

  4. Upečeného lososa nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a brokolicí. Případně ještě můžeme dochutit špetkou soli.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Losos je poměrně tučná ryba, proto oleje na restování cibulky se dává jen malinko, ani nemusí být celá lžička, stačí pár kapek a naředit vodou.

Tymián je poměrně silná bylinka, proto ho stačí dát opravdu jen špetička.