Suroviny
- 750 g rýže
- 250 g hlívy ústřičné
- 250 g žampiónů
- 150 g nastrouhaného sýra
- 1 cibule
- petrželka
- houbové koření
- čerstvý pepř
- kmín
- 1 KL sojové omáčky
- 1 Pl sádla
- nať z jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si rýži s kari kořením, kmínem, petrželkou do měkka.
-
Mezitím si na sádle zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme oba druhy pokrájených hub, dál vsypeme pokrájenou nať z jarní cibulky a vše necháme vydusit.
-
Poté přidáme houbové koření, sůl, pepř, drcený kmín a restuejeme dál.
-
Když jsou houby měkké, přidáme část strouhaného sýra, sójovou omáčku a ještě zamícháme a vypneme.
-
Pak již jen smícháme uvařenou kari rýži s houbovou směsí a podáváme se zeleninovou přílohou podle každého
-
Kopečky rizota posypeme druhou částí tvrdého sýra.
Poznámka od kuchařky
Fotečky jsem dělala večer i přes den ve ztížených podmínkách, od včera večera nám neteče po celém CČM Praha 9 voda a tak se s tím dost potýkám, bez kapky vody, zatím voda ani tuk.. Tak se omlouvám za kvalitu pokrmu.