Rizoto s hlívou ústřičnou, se žampionky, bylinkami a sýrem

41
- reklama -

Suroviny

750 g rýže
250 g hlívy ústřičné
250 g žampiónů
150 g nastrouhaného sýra
1 cibule
petrželka
houbové koření
čerstvý pepř
kmín
1 KL sojové omáčky
1 Pl sádla
nať z jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si rýži s kari kořením, kmínem, petrželkou do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si na sádle zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme oba druhy pokrájených hub, dál vsypeme pokrájenou nať z jarní cibulky a vše necháme vydusit.

  3. Poté přidáme houbové koření, sůl, pepř, drcený kmín a restuejeme dál.

  4. Když jsou houby měkké, přidáme část strouhaného sýra, sójovou omáčku a ještě zamícháme a vypneme.

  5. Pak již jen smícháme uvařenou kari rýži s houbovou směsí a podáváme se zeleninovou přílohou podle každého

  6. Kopečky rizota posypeme druhou částí tvrdého sýra.

Poznámka od kuchařky

Fotečky jsem dělala večer i přes den ve ztížených podmínkách, od včera večera nám neteče po celém CČM Praha 9 voda a tak se s tím dost potýkám, bez kapky vody, zatím voda ani tuk.. Tak se omlouvám za kvalitu pokrmu.